зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

01.06.10

Україна скочується до авторитаризму, – екс-голова СБУ

Свавілля правоохоронних органів є найбільшою загрозою для громадян країни. Так прокоментував екс-голова СБУ Валентин Наливайченко загибель 19-річного студента Ігоря Індила під час затримання в Шевченківському райвідділі міліції м. Києва. Про це повідомили у прес-службі громадської ініціативи «Оновлення країни».

«Правоохоронні органи мають не катувати, а захищати людей. Обурює той факт, що міліціонери, у яких є власні сім’ї та діти, здатні на таку жорстокість стосовно чужої дитини», – каже Наливайченко.

Він переконаний, що цей трагічний випадок не можна вважати випадковістю, адже ледь не щотижня мас-медіа повідомляють про брутальні та незаконні дії працівників міліції в різних регіонах країни по відношенню до громадян нашої країни.

«Грубо порушуються законні права громадян при вирішенні як приватних, так і громадських справ. Влада використовує міліцію для придушення і розгону мирних зібрань та мітингів громадян, право на які гарантоване Конституцією. Фактично відбувається скочування до авторитаризму», – каже Наливайченко.

«Наша громадська ініціатива підтримує протести громадян проти міліцейського беззаконня. Ми пропонуємо необхідну юридичну та організаційну підтримку родині загиблого студента та ініціаторам акцій протесту», – додав Валентин Наливайченко.