зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

30.05.10

Добкін похвалив харківську міліцію за розгін екологічної акції

Губернатор Харківської області Михайло Добкін підтримав дії міліції по розгону акції проти вирубки дерев у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

"Ми підтримуємо правоохоронні органи в їх діях і надалі будемо сприяти у виконанні ними службових обов'язків якісно і своєчасно", - заявив Добкін.

Добкін називає дії учасників акції провокаційними, хуліганськими і проплаченими. "Підбурюючи громадськість, вони вже пішли на звинувачення правоохоронців, які, виконуючи свої прямі обов'язки в рамках чинного законодавства, намагаються навести порядок на об'єкті будівництва", - сказав він.

Губернатор відзначає, що протягом декількох тижнів з центральних і місцевих телеканалів звучать повідомлення про нібито знищення вікових лісів парку Горького, однак заявляє, що у формулюванні цих повідомлень є чимало помилок.

"Можливо, вони викликані непоінформованістю людей, яких використовує у своїх політичних планах купка, так званої, опозиції", - вважає він.

При цьому Добкін наголошує, що дорога, яку планують збудувати, внесена до генерального плану Харкова, рішення про її будівництво ухвалене членами виконкому Харківської міської ради ще в 2005 році, отримані всі відповідні дозволи на будівництво дороги, а її проект схвалений у 2008 році Міністерством регіонального розвитку та будівництва.

Губернатор також посилається на висновки Товариства захисту природи, згідно з яким дорога поліпшить екологічну ситуацію, оскільки час руху автотранспорту буде скорочено майже удвічі і зменшиться час простою автомобілів.

Добкін підкреслив, що будівництво дороги від Сумської до Новгородської має об'єднати всіх, хто небайдужий до зовнішнього вигляду міста, і висловив готовність до конструктивного діалогу і співпраці з усіма громадськими організаціями Харкова, які насправді дбають про майбутнє міста.

Як повідомлялося, 28 травня невідомі в цивільному одязі з бейджами Муніципальна охорона прорвали кордон учасників акції по захисту дерев від вирубки в Центральному парку імені Горького в Харкові, і в парк увійшла важка землерийна техніка. В ході протистояння міліція затримала близько десяти захисників парку.

***

19 травня Харківська міськрада ухвалила рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці дороги від вулиці Сумської до вулиці Новгородської необхідно вирубати 503 дерева в парку Горького. Натомість вирубаних дерев КП Харківзеленбуд отримає 30 500 грн з міського бюджету на висадку нових дерев.

20 травня почалася вирубка дерев в парку Горького для пробивання нової дороги. Проте 25 травня, на місці вирубки лісу стався інцидент. Захисники парку зажадали від влади негайно припинити вирубку дерев. В.о. мера Харкова Геннадій Кернес заявив, що дорога в парку імені Горького буде побудована: "Ніякі лузери не завадять нам побудувати дорогу".