зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

30.05.10

У ПР упевнені, що "зухвала Росія" не хоче бачити Україну сильною державою

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландик впевнений, що влада Росії не хоче бачити Україну сильною державою.

"Росія - це дуже хитра, зухвала країна. Вона вже не єльцинська. Це він говорив: "Прокидаєшся і думаєш: що ти зробив для України". Ці вже прокидаються і думають: що вкрасти в України ", - заявив Ландик в інтерв'ю Газеті по-українськи.

Ландик наголосив, що йому дуже не сподобалася остання зустріч російського президента Дмитра Медведєва з українськими олігархами.

"Вони хотіли качати туркменський, казахський газ через російську територію, а Росія сказала їм: "До побачення". Ми ж Росії ніколи не казали "до побачення", - обурився він. Таким чином, зауважив регіонал, Росія показала, що не хоче бачити Україну сильною державою.

Ландик також зізнався, що йому і всій фракції Партії регіонів соромно, коли з антиукраїнськими висловлюваннями виступають однопартійці Вадим Колесніченко і Михайло Чечетов.

Крім того, депутат від Партії регіонів сумнівається у взаємовигідному характері підписаних Президентом України Віктором Януковичем угод про продовження перебування ЧФ РФ у Севастополі.

"Знаєте, що таке Україна для зухвалої Росії? Ми - ніхто. І раптом - із Севастополя Копняк! Але вони підуть на все, щоб бути тут з іржавими непотрібними мильницями. І ми розуміємо, що Росія знизила ціну на газ на 100 доларів тільки тому, щоб там залишитися. І я не дуже вірю, що вона нам дасть обіцяні 40 мільярдів ", - сказав Ландик.

Як повідомлялося, депутат Партії регіонів Володимир Зубанов не виключає можливості оскарження прокуратурою рішення, прийнятого в Криму про використання російської мови як регіональної.