зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

04.10.10

Писарчук не отримував благословення від УГКЦ на вибори, – о. Павло Дроздяк

Секретар Львівської архиєпархії УГКЦ о. Павло Дроздяк спростував інформацію про те, що голова ЛОО Партії регіонів Петро Писарчук отримав благословення на вибори в Архикатедральному соборі Святого Юра.

У коментарі РІСУ, о. Павло Дроздяк пояснив, що ніякого благословення в церкві Юра представників Партії регіонів на вибори не було. Він зазначив, що молебень, який замовили попередньо, дійсно відбувся, адже в церкві кожен може замовити молебень чи Службу Божу. Проте попередньо представники партії хотіли, аби молебень відбувся на площі перед собором. "Їм у цьому відмовили", — зазначив о. Павло.

Молебень відслужив о. Андрій Корчагін.

Нагадаємо, на офіційному сайті Петра Писарчука 30 вересня з’явилась новина про те, що "молебень на вірне служіння Україні за участю представників партій та організацій, які підтримують кандидатуру народного депутата України Петра Писарчука на виборах на посаду міського голови Львова, відбувся сьогодні в Архикатедральному соборі Святого Юра. Участь у молебні також взяли кандидати у депутати до органів місцевого самоврядування Львівщини від Партії регіонів.

Отець Андрій Дикий подарував Петрові Писарчуку раритетний "Новий заповіт", виданий 1913 року перекладу П. Куліша. А опісля молебню відбулося освячення присутніх.

"Моя бабця завжди мені говорила: "Без Бога не дійдеш до порога". Тому, я думаю, що кожному з нас зрозуміло, що без Божої ласки і благословення нічого в цьому житті не зробиш. Я прожив багато років, і в правдивості цієї бабусиної науки переконався", - наголосив Петро Писарчук після молебню.

Петро Писарчук повідомив, що міська ТВК уже зареєструвала його кандидатом на посаду міського голови Львова.

"Хотілось би, щоби всі, хто стояв у храмі, почули отця, який нас благословив. Тому що служити людям з брехнею і неправдою – великий гріх, і нічого з цього не вийде. Якщо ми не тільки формально будемо відвідувати храми, але й будемо будувати храм у своєму серці, то все у нас буде добре. З Богом йдемо на суд людський", - зазначив Петро Писарчук".

Натомість о. Павло Дроздяк уточнив, що "вказане видання "Нового Завіту" Петру Писарчуку подарували його ж однопартійці, однак, перед молебнем попросили отця вручити народному депутату цей їх подарунок".
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: