зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

04.10.10

Мінськ закликав Росію змиритися з тим, що Білорусь - незалежна держава

У парламенті Білорусі вважають, що Росії і її керівництву необхідно позбутися імперського мислення та визнати для себе, що Білорусь є суверенною і незалежною державою.

"З Росією ніхто не збирається змагатися. Просто поважайте незалежність і думку кожної окремої держави", - заявив у понеділок, 4 жовтня, білоруський депутат Геннадій Давидько, коментуючи останні висловлювання президента РФ Дмитра Медведєва про Білорусь і її президента.

Давидько зазначив, що "історично склалося, що Російська імперія завжди мислила глобально, щоб якомога більше захопити територій, збирати данину і так далі". "Цей великодержавний шовінізм присутній і сьогодні, вони (в Росії) не можуть визнати, що Білорусь - це самостійна, незалежна держава", - цитує депутата interfax.by.

"Наш президент - людина принципова, послідовна і образи не прощає. Коли ображають президента - ображають наш народ", - заявив депутат. За його словами, ситуація останні три місяці викликає відчуття тривоги. "Коли сваряться в сім'ї, сім'я на межі розпаду - це завжди дуже гірко, і тут, напевно, потрібен хтось третій, який міг би поговорити і з однією стороною, і з іншою", - зазначив Давидько.

Парламентарій наголосив, що "коли говорять про роль нахлібника - це завжди дуже прикро". "Найголовніше, що багато росіян так вважають, але не тому що таке є насправді, а тому що їх змушують так думати через засоби масової інформації", - сказав депутат.

Віце-спікер нижньої палати парламенту Білорусі Віктор Гумінський коментувати висловлювання Медведєва не став. Проте зазначив, що Лукашенко "прямо, відкрито, чесно, нічого не приховуючи" охарактеризував відносини двох країн останнім часом. "Мабуть, настав час назвати речі своїми іменами", - зазначив віце-спікер.

Нагадаємо, 3 жовтня президент РФ Дмитро Медведєв у своєму відеоблозі звинуватив президента Білорусі Олександра Лукашенка в тому, що той намагається зробити Росію одним з головних ворогів своєї країни. Глава Кремля наголосив, що білоруський лідер у своїх висловлюваннях виходить далеко за рамки не тільки дипломатичних правил, а й елементарної людської пристойності.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Москву в розв'язуванні інформаційної війни проти білоруської влади напередодні президентських виборів.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: