зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

04.10.10

Медведєв: Лукашенко намагається створити образ Росії як ворога своєї країни

Президент Росії Дмитро Медведєв звинуватив президента Білорусі Олександра Лукашенка в тому, що той намагається зробити Росію одним з головних ворогів своєї країни.

Про це Медведєв сказав у виступі у своєму відеоблозі. Запис виступу розміщено на офіційному сайті Кремля.

"Прагнення сформувати в суспільній свідомості образ зовнішнього ворога завжди відрізняло білоруське керівництво. Тільки раніше в цій ролі виступали Америка, Європа, Захід у цілому. Тепер одним із головних ворогів оголошена Росія", - сказав Медведєв

"Президент Лукашенко у своїх висловлюваннях виходить далеко за рамки не тільки дипломатичних правил, а й елементарних людських пристойності", - зазначив Медведєв.

"Я пам'ятаю, як я був здивований, коли при нашій першій двосторонній зустрічі, замість того щоб зосередитися на російсько-білоруському співробітництво, він дуже докладно і виключно в негативній манері почав обговорювати моїх попередників на посаді президента Росії - Бориса Єльцина і Володимира Путіна. Мені довелося нагадати тоді колезі, що предметом наших переговорів є зовсім інші теми", - сказав Медведєв.

Він також зазначив, що з боку білоруського керівництва "на адресу Росії і її керівництва йдуть потоки звинувачень і лайки. На цьому побудована вся виборча кампанія Лукашенка".

"Його непокоїть дуже багато чого: і наведення порядку в наших економічних відносинах, і спілкування російських засобів масової інформації з білоруською опозицією, і навіть доля деяких наших високопоставлених пенсіонерів та звільнених чиновників", - сказав президент РФ.

Президенту Білорусі варто було б займатися внутрішніми проблемами. У тому числі, нарешті, розслідувати численні справи про зникнення людей. Росії, як і іншим країнам, це не байдуже", - підкреслив Медведєв.

Він зазначив, що Росія завжди допомагала білоруському народу.

"По суті, з моменту розпаду Радянського Союзу, а це майже 20 років, обсяги цієї підтримки, що б там не говорили, величезні. Тільки цього року за рахунок пільгових поставок нафти наша допомога Білорусії склала майже два мільярди доларів. Порівнянні дотації виділяються і в рамках поставок до Білорусії російського газу. Робимо ми все це, тому що переконані: наші народи пов'язані нерозривно", - підкреслив президент РФ.

"Тому особливо дивно, що останнім часом керівництво Білорусі прийняло на озброєння антиросійську риторику. Передвиборна кампанія там цілком і повністю побудована на антиросійських сюжетах, на істеричних звинуваченнях Росії у небажанні підтримувати білорусів і білоруську економіку, прокльони на адресу російського керівництва. За всім цим видно виразне бажання посварити держави і, відповідно, народи", - сказав президент РФ.

Нагадаємо, 1 жовтня, президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Москву в розв'язуванні інформаційної війни проти білоруської влади напередодні президентських виборів.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

1 коментар:

Unknown сказав...

При всіх "гріхах" Лукашенка, чи не є Росія у своїх імперіалістичних "замашках" ворогом всіх країн що її оточують?