зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

04.10.10

Україна - це догниваюча, сповільненої дії УРСР, - Оксана Забужко

Українська письменниця Оксана Забужко переконана, що «Україна — дім без господаря». «Україна вже 20 років без господаря. Це догниваюча, сповільненої дії УРСР. Тут ніхто нічого не реформував, не будував, не перебудовував. Це УРСР конаюча сьогодні природнім темпом», - зазначила Оксана Забужко під час творчого вечора у Львові у межах Міжнародного літературного фестивалю.

Оксана Забужко прокоментувала пропозицію міністра освіти та науки Дмитра Табчника вилучити зі шкільної програми твори тих українських письменників, що нині живі. «Він зробив цю заяву не першою на своєму міністерському посту. Це була спроба особистої помсти мені. І це було підверстано в абсолютно абсурдне пояснення, що живих письменників не повинно бути в програмі», - наголосила Оксана Забужко, пише Vlaskor.net.

«Моя реакція була перевірена, оскільки я відреагувала на цей лист виключно сміхом і глумом. Це такий момент, коли можна протистояти, будь-якими спробами, навіть нахамити, тому що не страшні ці люди, вони смішні. Вони заповняють порожнечу. Україна — дім без господаря. Україна вже 20 років без господаря. Це догниваюча, сповільненої дії УРСР. Тут ніхто нічого не реформував, не будував, не перебудовував. Це УРСР конаюча сьогодні природнім темпом. Це все метастази отої великої ракової хвороби, котра називалась УРСРом, котра ніколи не була вилікувана в Україні хірургічним втручанням, як це було в країнах Балтії, не кажучи вже про країни Східної Європи. Те, що сьогодні відбувається — це відхилення, це наш невивчений урок», - додала Оксана Забужко.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: