зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

13.10.10

Законопроект про мови спрямований на знищення української за одне-два десятиліття, – політтехнолог

„Я гостро ставлюся до проблематики української мови, є й такі люди, що гостро сприймають питання російської, але більшість не надає їм такого питання. Можливо, до них належить і Литвин, який не поспішає виносити це питання на порядок денний ВРУ. Можливо, хтось в оточенні Януковича насправді зрозумів, що Законопроект про мови, який запропонували Єфремов, Симоненко і Гриневецький, насправді скерований не на захист російської мови, не на ту двомовність на створення механізму, який за одне-два десятиліття знищить українську мову як комунікативне явище. Мені здається, що автори законопроекту насправді підставили Януковича з цим Законопроектом”, – зазначив політтехнолог Олег Медведєв в прямому ефірі телепрограми „Велика політика з Дмитром Кисельовим”.

"Лицедійство цього законопроекту полягає в тому, що автори проголошують українську мову єдиною державною, але по суті єдина сфера, де дійсно вона може застосовуватися як єдина державна і не замінятися російською – це викладання української мови і літератури в школах. В усьому іншому він практично запроваджує пріоритет регіональної російської мови в будь-яких сферах. Хочу зауважити, що внесення Законопроекту про мови в парламент практично день в день збіглося з початком виборчої кампанії. Російська мова в Україні не тільки не дискримінується, насправді в переважній більшості всіх сфер життя вона домінує", – наголосив О.Медведєв.

За його словами, з 30 важливих для суспільства питань, за даними Української соціологічної служби, проблема російської мови зайняла 26 місце, української – 24-те, що свідчить про те, що це питання роздмухують політики.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: