зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

13.10.10

Громадські організації створили прес-центр для інформування про порушення на виборах

Для об'єктивного інформування громадян про хід передвиборчої кампанії, а також для забезпечення їх вільного волевиявлення під час самого голосування 31 жовтня активісти заснували громадський прес-центр, повідомляє Deutsche Welle.

Громадський прес-центр заснували громадські організації, які вже мають досвід моніторингу та спостереження за місцевими виборами. Серед них - Комітет виборців України, Громадянська мережа ОПОРА, Мережа підтримки реформ, Фонд Демократичні ініціативи і Громадянська асамблея України.

Підтримку цій ініціативі надав також міжнародний фонд Відродження. Мета громадського прес-центру Місцеві вибори-2010: факти, порушення, тенденції - докладне інформування про хід виборчої кампанії, її тенденції, випадки зловживань і застосування адмінресурсу, а також оцінки експертів та спостерігачів.

Керівник проекту Андрій Когут нагадав в інтерв'ю Deutsche Welle, що в Києві місцевих виборів не буде, але саме в столиці зосереджено найбільшу кількість ЗМІ. Недостатню увагу центральної преси в регіони, на думку Когута, можна буде компенсувати активністю громадського прес-центру.

Активіст пообіцяв, що ця організації буде відрізнятися неупередженістю свого інформування про вибори. А доступ громадськості до виборчої інформації та висвітлення найпоширеніших зловживань дозволить перешкодити безнаказаному застосуванню адмінресурсу та інших форм виборчих фальсифікацій.

Засновники прес-центру вже назвали десять загроз місцевих виборів. Серед них - дозвіл держслужбовцям вести агітацію, використання силових відомств для тиску на кандидатів, підкуп виборців та можливі фальсифікації під час самого голосування.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: