зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

13.10.10

В Україні почали працювати над першим брендбуком країни

Три консалтингово-дослідницьких компанії спільно з тижневиком Корреспондент почали працювати над проектом Україна, яку ми любимо, за підсумками якого буде створено перший брендбук країни.

У проекті беруть участь компанії fedoriv.com, pro.mova та GfK Ukraine.

Компанія fedoriv.com разом з агентством KARANDASH DESIGN у травні провели всеукраїнський конкурс дизайну Design Tomorrow і вибрали найкращий проект логотипу України.

Pro.mova займається дослідженням цінностей українських регіонів і консалтингом у сфері створення стратегій для спільнот і територій (у процесі – розробка стратегії для Львова й Дніпропетровська), а GfK Ukraine систематично пропонує до розгляду у відкритому доступі дані досліджень, присвячених суспільно важливим питанням.

Некомерційний проект Україна, яку ми любимо буде складатися з серії відкритих експертних обговорень у групах (представники бізнесу, інвестори, експати, маркетологи, соціологи, історики, діячі культури, вчені, молодь). Приєднатися до ініціативи зможуть також всі охочі на офіційному сайті www.ukrainewelove.org.

Результатом такої роботи стане Брендбук України – систематизовані думки експертів та інших учасників обговорення на сайті. Брендбук України буде відкритим і доступним для всіх українців документом, що може бути основою подальших комунікацій держави у будь-яких сферах. Він буде особливо актуальним під час реалізації інвестиційних програм, міжнародних бізнес-активностей.

Проект стартував наприкінці вересня 2010 р. Систематизувати отримані дані, а також ознайомити громадськість та представників державних структур з фінальною версією документа організатори планують до кінця поточного року.

"Це експертно-дослідний проект, що об'єднає фахівців різних областей. Його мета – професійно сформулювати поняття бренду країни. Результат може стати спільною ідеєю комунікації держави для внутрішньої аудиторії, країн СНД, Росії та глобального світу. Нам давно час створити актуальний бренд, конкурентний на міжнародній арені, не чекаючи, поки в цьому напрямку буде проведена робота з боку державних структур. Бренд Україна, яку ми любимо, - це бренд країни, де хочеться жити самим", - заявив Андрій Федоров, координатор проекту, засновник fedoriv.com.

Євген Глібовицький, координатор проекту, керівний партнер pro.mova, розповів: "Це не перший крок у напрямку брендингу країни: з кінця 90-х десятки ініціатив намагалися тлумачити слово Україна. Та проект Україна, яку ми любимо вирізняється системністю підходу та міждисциплінарністю щодо вибору експертів . У процесі розробки будуть враховані сильні й слабкі сторони як попередніх національних проектів, так і аналогічних ініціатив інших країн".

"GfK Ukraine як найбільша компанія на ринку маркетингових і соціальних досліджень в Україні не могла залишитися осторонь проекту, метою якого є створення бренду нашої країни. У роботі будуть використані дані міжнародного дослідження цінностей та споживчої поведінки GfK Roper Reports Worldwide. Ці дані дадуть можливість описати позиціонування країни, спираючись на результати порівняння цінностей українців та інших націй, що взаємодіють із ними. Ретельно продумані експертні думки разом із отриманою інформацією дадуть можливість ідентифікувати бренд і закласти стратегічну основу для подальших комунікацій нашої країни", - зазначив Гліб Вишлінський, координатор проекту, заступник директора GfK Ukraine.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: