зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

13.10.10

Україна-Франція: відносини ''суто формальні''

Президент України Віктор Янукович під час другого дня офіційного візиту до Парижа зустрівся з головою Національних Зборів Франції у Бурбонському палаці та поклав квіти до могили Невідомого солдата біля Тріумфальної арки.

У четвер пан Янукович зустрічався з президентом Франції Ніколя Саркозі. Під час зустрічі, за повідомленнями, йшлося про євроінтеграцію.

Напередодні французький часопис "Фіґаро" оприлюднив інтерв’ю з Віктором Януковичем, у якому президент намагався переконати європейців, що ЄС залишається для нього пріоритетом.

Пан Янукович пояснив, що співпраця з Росією поглиблюється і що це не шкодить українським інтересам. Також в інтерв’ю він не виключив спільного управління українською ГТС разом з Росією.

Як каже наша кореспондентка в Парижі Алла Лазарева, інтерес до України у Франції дуже впав порівняно з часами помаранчевої революції.

Вона зауважує, що Україна тепер "не грюкає в двері НАТО та ЄС", і це "набагато спокійніше для французького істеблішменту". За її словами, відносини Франції з Україною тепер "суто формальні, і нікого ні до чого не зобов’язують".

Крім людей, які відстежують відносини зі Східною Європою, візитом пана Януковича мало хто цікавиться, каже Алла Лазарева.

Говорячи про те, як сприймають нову владу у Парижі, наша кореспондентка каже, що Віктор Янукович хоче показати, що на Заході його сприймають серйозно і що він спілкується не лише з Росією.

Без зустрічі з діаспорою

Під час візиту пана Януковича до Парижа навіть не йшлося про зустріч з українською діаспорою.

До французької громади не було подано пропозиції про запрошення на зустріч, хоча зазвичай під час перебування українських президентів у Франції таке спілкування було.

Раніше українська громада збирала підписи про незгоду з харківськими угодами та про критичне ставлення до історичної політики нової влади.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.bbc.co.uk/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: