зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.08.10

Андрухович назвав зникнення української мови реальністю

Український письменник Юрій Андрухович переконаний, що запізно боятися того, що Україна перестане бути українською, що зникне її мова і культура. «Запізно боятися. Маємо справу із реальністю», - наголосив Юрій Андрухович у інтерв’ю польській газеті "Rzeczpospolita".

"Це не відбувається лише при владі Януковича. Цей процес сягає корінням другої половини ХХ ст. і початку ХХІ. Різниця лише у тому, що під час президентства Віктора Ющенка протягом п’яти років були якісь дії, спрямовані на порятунок української мови", - пояснив Юрій Андрухович.

На запитання, що після приходу до влади проросійського президента Віктора Януковича він говорив, що Україну "зайняли окупанти", Юрій Андрухович додав: "Це не лише моє переконання. Багато людей в Україні думає так само. Про це говорять написи на івано-франківських парканах: "Скажи "ні" внутрішній окупації".

Нагадаємо, раніше Юрій Андрухович заявив, що Крим і Донбас політично є частиною російської нації, тому потрібно дати можливість цим регіонам відокремитися від України.