зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.08.10

Перед консульством РФ у Києві відбувся мітинг на підтримку учасників розгрому мерії Химок

2 серпня, перед консульством Російської Федерації у Києві відбувся пікет солідарності з антифашистами Олексієм Гаскаровим і Максимом Солоповим, яких затримали за підозрою в організації розгрому мерії підмосковних Химок.

Як повідомляється в прес-релізі Незалежних профспілок і лівої молоді України, мітингувальники вимагали припинити репресії проти російських антифашистів. На акції було чутні гасла Садити ліс, а не активістів, Свободу Олексію Гаскарову і Максиму Солопову, Держава - головний екстреміст, Нам потрібно багато Химок.

Учасники мітингу спробували передати через консульство РФ звернення до адміністрації Химок, написане на віконному склі, яке пропонувалося вставити замість одного з розбитих в ході акції протесту 28 липня.

Вони звернули увагу на те, що, згідно із законом, консульство має приймати і реєструвати будь-які звернення громадян, незалежно від того, на чому вони написані. Тим не менше, охорона консульства відмовилася пропустити активістів зі склом всередину будівлі.

Під час мітингу звучала пісня Не рубите мужики дерева у виконанні групи Любе - своєрідне аудіозвернення, адресоване прихильнику колективу Володимирові Путіну, який, за даними учасників акції, особисто схвалив вирубку Химкинського лісу.

Біля входу до консульства було залишений текст звернення до міської адміністрації Химок, в якому повідомлялося, що завдані мерії в кінці липня пошкодження легко виправити, вставивши нові віконні рами.

"Сподіваємося, що ви зможете так само легко відновити ліс, незаконно вирубаний за вашого сприяння", - йдеться у зверненні.

Відзначимо, що організаторами пікету виступили Антифашистська дія, Вільний союз, студентська профспілка Пряма дія, Соціальна альтернатива, а також інститут соціальних досліджень Республіка.

Як повідомлялося, 28 липня більше п'ятисот анархістів і активістів руху антифа розгромили будівлю адміністрації міста Химки на знак протесту проти вирубки Химкинського лісу. Як писала газета Коммерсант, натовп розбив скло в будівлі, розписав усі стіни графіті, а також закидав місце димовими шашками. Посилені наряди міліції з'явилися на місці події лише через десять хвилин після того, як учасники акції протесту поїхали.

Пізніше російська міліція затримала двох людей, підозрюваних в організації нападу на мерію Химок.

31 липня голова руху на захист лісу Євгенія Чирикова повідомила, що робітники відновили вирубку Химкинського лісу, через який проходитиме платна автомагістраль Москва - Санкт Петербург.