зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

09.06.10

Заступник Табачника: Ющенко встиг виростити помаранчеве покоління

За час правління Віктора Ющенка в Україні вдалося виростити молоде покоління, яка сповідує принципи "помаранчевої ідеології".

Про це на відкритті фестивалю Велике російське слово в Ялті заявила заступник міністра освіти і науки України Ірина Зайцева.

"Нам вкрай рано заспокоюватися", - звернулася вона до учасників фестивалю.

"За ці п'ять років сформувалося покоління, багато представників якого не поділяють тих цінностей, про які ми з вами тут говоримо. На жаль, ми багато чого втратили за цей час, тому треба буде докласти чимало зусиль для того, щоб втілити в життя домовленості двох міністрів освіти - українського і російського, підписані 17 травня і, звичайно, нас очікує серйозна планомірна і складна робота", - визнала Зайцева.

На наступний день під час круглого російсько-українського столу, який відбувався у Лівадійському палаці, Зайцева вкотре наголосила, що захисників російської мови в Україні "чекають серйозні випробування, і заспокоюватися не можна".

Водночас, безсумнівними успіхами нового МОН чиновниця вважає скасування зовнішнього незалежного тестування виключно українською мовою, а також відновлення роботи секції російської мови і літератури Малої Академії наук з наступного навчального року.

Як повідомлялося, громадські активісти вимагають відставки заступника міністра освіти і науки Петра Куликова, який назвав студентів "бидлом".