зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

09.06.10

Табачник прагне виховати бездержавну націю

Львівська обласна організація партії „За Україну!” вимагає у влади припинення ідеологічної диверсії проти української держави та усунення з посади міністра освіти Дмитра Табачника. Про це йдеться у заяві партії.

Про це повідомила прес-служба ЛОО партії „За Україну!”.

Подаємо заяву повнотекстово:

„ На догоду Москві влада в Україні почала реалізацію антиукраїнської політики у гуманітарній сфері і в першу чергу – в освіті, як основі формування світогляду громадян. Впровадження в життя цього проекту доручили одіозній фігурі, відомому українофобу, а тепер міністру – Д.Табачнику.

У першу чергу міністр освіти прагне змінити підхід до вивчення історії, переорієнтувавши програму на верховенство людини, а не держави. Це означатиме виховання бездержавної нації. Заяви про те, що борці за незалежність нашої держави – С.Петлюра, Є.Коновалець, С.Бандера та інші не є героями, а розділ в підручниках про страшний Голодомор 1932-1933 рр., за словами Д.Табачника – «брєдятіна», є блюзнірством і знущанням над мільйонами українців, які загинули в ХХ столітті від репресивної радянської машини та прямим викликом українській нації.

Наміри про спільне написання історії України українськими та російськими вченими дає підстави стверджувати, що це відбуватиметься за прямою вказівкою Москви, яка захоче показати історію України як частину імперської історії Росії. Наші діти та майбутні покоління будуть знати і вивчати тільки те, що пройде цензуру в Кремлі, а власна національна пам'ять має зникнути.

Зміни у правилах незалежного зовнішнього тестування та скасування обов’язкового іспиту з української мови для бакалаврів, а перетворення програми із зарубіжної літератури на курс вивчення російської літератури позбавляє українську молодь можливості ознайомлюватися з найкращими світовими літературними надбаннями.

Львівська обласна організація політичної партії «За Україну!» вимагає від влади припинити ідеологічну диверсію проти української держави, усунути з посади міністра освіти України Д.Табачника.

Звертаємось до всіх, хто усвідомлює загрозу для української нації – не допустити перекручення нашої історії, паплюження героїв, калічення душі молодого покоління українців, виховання в них комплексу меншовартості і рабської психології, відстоювати українську мову”.