зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

09.06.10

ЧФ РФ продовжує нарощувати борги перед українцями

В останні місяці зросли борги підприємств, які належать Міністерству оборони Росії або пов'язані з Чорноморським флотом Російської Федерації контрактами. Найблільше зросла заборгованість з зарплат, а також з виплат у Пенсійний фонд України. Про це повідомляє прес-служба Севастопольської міськдержадміністрації.

За інформацією радіо "Свобода", заступник глави адміністрації Ірина Цокур, проводячи днями засідання Спеціальної тимчасової комісії з погашення соціальних боргів, заявила, що на фоні поліпшення українсько-російських відносин факт зростання російської заборгованості "має дивний вигляд".

За її даними, з початку року 13-й судноремонтний завод, який належить Міноборони Росії, наростив борг щодо виплат зарплати з нуля до майже 4,5 млн. грн.

Серед найбільших боржників - і завод "Лазаревське адміралтейство", який залежить від російських платежів. Його борг у травні перевищив 2 млн. грн.

Ще 1 млн. грн. заборгував "Севастопольський морський завод", який також працював за російськими військовими контрактами.

Крім того, у всіх цих підприємств залишається велика заборгованість Пенсійному фонду України.

Але найскладніша ситуація зберігається на оголошеному минулого року банкротом Будівельному управлінні Чорноморського флоту Росії. Тут борг досяг майже 11 млн. грн., і це становить половину всієї заборгованості у Пенсійному фонді в Севастополі.

Заступник глави Севастопольської міськдержадміністрації І.Цокур дала доручення підлеглим підготувати звернення до міської прокуратури, а також переслати цю інформацію Прем'єр-міністру України Миколі Азарову.

За інформацією радіо, командування ЧФ РФ від будь-яких коментарів на цю тему ухиляється.