зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

09.06.10

Маючи у своєму складі Галичину, Україна ніколи не відбудеться як повноцінна держава, – регіонал Болдирєв

Народний депутат від Партії регіонів Юрій Болдирєв стверджує, що на відміну від Російської Федерації, що здолала з від’єднанням Прибалтики наслідки пакту Молотова-Ріббентропа, Україна досі «не може вирватися з його пут». Про це він заявив, виступаючи на фестивалі «Велике російське слово» в Криму.

Болдирєв нагадав про входження до складу України в 1939 році Галичини, яка до того належала Польщі. «Маючи у своєму складі цей регіон, Україна перебуватиме в перманентній політичній кризі, і ніколи не відбудеться як повноцінна держава», – зазначив він.

«Від’єднавши Лифляндію, Росія змогла набути стабільності, подолати наслідки пакту Молотова-Ріббентропа. До тих пір, поки ті території, які були захоплені кривавим диктатором Сталіним у європейців, залишатимуться у складі нашої країни, я думаю, ця бовтанка триватиме. Тому є різні можливості для стабілізації ситуації в нашій країні», – сказав Болдирєв.

Нагадаємо, нардеп Юрій Болдирєв давно прославився дивними як для українського політика висловлюваннями. Наприкінці 2006 року член Комітету ВР з питань культури і духовності регіонал Болдирєв під час виступу на Всесвітньому конгресі співвітчизників у Санкт-Петербурзі запропонував переселити до Сибіру й Приморського краю Росії мешканців Житомирської та Волинської областей. Свого часу як депутат Донецької облради Болдирєв був одним з ініціаторів роботи з проведення місцевого референдуму про дві державні мови – української і російської, з відновлення трансляції програми «Маяк» і телеканалу «Останкіно».

Як відомо, у Партії регіонів ще зовсім недавно стверджували, що Україну можна врятувати від розвалу, лише перетворивши її на федеративну державу. Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко заявляв, що не бачить іншої альтернативи розвитку української держави, ніж її федералізація.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна є унітарною і демократичною державою та заперечив ідею її федерального устрою, повідомляє ТСН.