зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

09.06.10

Суд відібрав частоти на мовлення у "5 каналу" і ТВі

Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер".

За інформацією "5 каналу", таким чином, було оскаржено рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 року про виділення цим каналам частот на мовлення.

Нагадаємо, тоді, за підсумками конкурсу, найбільшу кількість частот отримали телеканали TBi - 33 частоти і "5 канал" - 26 частот. U.A. Inter Media Group виграла 20 частот.

Вчора редакційна рада "5 каналу" оприлюднила відкритий лист до Президента Віктора Януковича, в якому звинуватила В.Хорошковського, як власника медіа-холдингу U.A. Inter Media Group, в спробі знищити "5 канал" за допомогою скасування судом рішення конкурсу про виділення частот від 27 січня 2010 року.

У свою чергу глава СБУ В.Хорошковський назвав усі обвинувачення на свою адресу "потоком брехні", зазначивши, що вирішення проблеми перебуває в юридичній площині.

У квітні медіа-холдинг U.A. Inter Media Group (Київ) вирішив відмовитися від ліцензій на мовлення, отриманих 27 січня на конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, оскільки вважає, що він пройшов з порушеннями. Телекомпанії НТН, "Enter Film" і "Enter Music", що належать до холдингу, оскаржили у судах результати цього конкурсу.