зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

09.06.10

Екс-генпродюсер: Цілком можливо, що "5 каналу" більше не буде

Екс-генеральний продюсер "5 каналу", народний депутат з фракції НУНС Юрій Стеця допускає, що через рішення суду "5 канал" може зникнути з екранів телевізорів.

За інформацією прес-служби "Народної самооборони", Ю.Стеця зазначив: "Суд відбувся, і дуже образливо, що в Україні надалі триває правовий нігілізм і що відповідні рішення приймаються не за допомогою компетентного органу - Нацради з питань телебачення і радіомовлення, а судами".

"У такому випадку нам не потрібні жодні виконавчі органи, якщо всі питання можуть вирішуватися у судах", - зазначив політик.

За його словами, "за логікою подій, "5 канал" має подавати апеляцію, однак цілком можливо, що "5 каналу" просто не буде".

Нагадаємо, сьогодні Окружний адміністративний суд Києва задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер", оскарживши рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 року про виділення частот на мовлення телеканалам "5 канал" і ТВі.

Вчора редакційна рада "5 каналу" оприлюднила відкритий лист до Президента Віктора Януковича, в якому звинуватила В.Хорошковського, як власника медіа-холдингу U.A. Inter Media Group, у спробі знищити "5 канал" за допомогою скасування судом рішення конкурсу про виділення частот від 27 січня 2010 року.

У свою чергу глава СБУ В.Хорошковський назвав усі обвинувачення на свою адресу "потоком брехні", зазначивши, що вирішення проблеми перебувають в юридичній площині.

Йдеться про рішення Нацради від 27 січня 2010 року. Тоді, за підсумками конкурсу, найбільшу кількість частот отримали телеканали TBi - 33 частоти і "5 канал" - 26 частот. U.A. Inter Media Group виграла 20 частот.

У квітні медіа-холдинг U.A. Inter Media Group (Київ) вирішив відмовитися від ліцензій на мовлення, отриманих 27 січня на конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, оскільки вважає, що він пройшов з порушеннями. Телекомпанії НТН, "Enter Film" і "Enter Music", що належать до холдингу, оскаржили у судах результати цього конкурсу.