зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

02.06.10

Співробітникам НТКУ заборонили контактувати з пресою без дозволу

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф заборонив співробітникам каналу надавати ЗМІ інформацію про НТКУ без узгодження з прес-службою.

У спеціальному розпорядженні гендиректора Першого національного наголошується, що вся інформація, що стосується будь-якої діяльності НТКУ, повинна бути надана ЗМІ виключно в узгодженні з начальником управління зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ.

Також у розпорядженні наголошується, що в разі невиконання працівниками телекомпанії цих норм, адміністрація має право застосувати один із видів покарання, передбачених статтею 147 Кодексу законів про працю.

Нагадаємо, у цій статті за порушення трудової дисципліни визначаються такі стягнення, як догана і звільнення.

За інформацією видання Телекритика, на комерційних телекомпаніях діють аналогічні режими секретності, де монополія на коментарі належить суто прес-службам, причому на практиці мова йде не тільки про коментарі від імені компанії, а й особисті вислови співробітників для преси, в яких хоча б згадується назва компанії.

Нагадаємо, нещодавно Бенкендорф висловив надію, що Першому національному вдасться розпочати мовлення в Росії вже у вересні.