зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

02.06.10

ЗМІ: Кабмін вніс фотографа у чорний список через невдалу позу Табачника

Прес-служба Кабміну просить редакцію Газети по-українськи поміняти фотографа, якого видання скеровує для освітлення засідань уряду.

Так, у прес-службі уряду попросили не надсилати на засідання Кабміну фотокореспондента видання Андрія Шматова, пише Газета.ua.
Тільки почувши його прізвище, працівниця служби сказала: "Надішліть когось іншого".

"Чому?"

"Там такі фотографії нам показували, дай Бог, його просто витягують з машини".

"Кого витягують?

"Міністра витягує ваш Шматов. За руку тримає".

При цьому видання зазначає, що на фотографії, яку Шматов зняв минулої середи, міністру освіти і науки Дмитру Табачнику допомагає вийти з машини помічник.

Співрозмовниця зауважила, що не відмовляє Газеті.ua в акредитації: "Вам же не відмовили, просто попросили іншого. Нехай же він поводиться, як треба, а то спочатку знімуть, а потім роблять з цього сенсацію".

У результаті працівниця прес-служби внесла Шматова до списків журналістів, яким дозволять ввійти до будівлі. При цьому зазначила: "Я його можу вписати, але його може охорона не пустити ... Знаєте, якщо на ньому стоїть, як кажуть, "червоний гриф".

Видання також повідомляє, що того ж дня їх фотографу забороняли знімати приїзд міністрів на ранкове засідання уряду.

"Це режимний об'єкт. Тут знімати не можна. Ідіть всередину на засідання уряду", - зазначив працівник управління держохорони, лейтенант В'ячеслав Орловський.

За його словами, дозвіл для цього повинна надати прес-служба. Проте 15 квітня депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко, яка курирує інформаційний напрямок в роботі Кабміну, заявила, що подібного розпорядження не існує і бути не може. Оскільки воно суперечить законодавству.

"Схожа ситуація з фотографом нашої газети трапилася ще в уряді Юлії Тимошенко, коли ми зняли SMS-повідомлення екс-міністра праці та соціальної політики Людмили Денисової. У ньому йшлося про призначення її чоловіка на посаду заступника міністра ЖКГ. Після цього фотографові відмовили в акредитації" , - пише видання.