зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

23.04.10

У Львові проведуть віче щодо перебування в Україні ЧФ Росії

25 квітня у Львові відбудеться масштабне віче, на якому планують збирати підписи добровольців, які готові вирушити на Київ, щоб 27 квітня під час засідання ВРУ з ратифікації угоди про продовження перебування ЧФ в Криму захищати цю позицію. Про це під час сесії Львівської обласної ради 23 квітня заявив народний депутат України Андрій Парубій.

Окрім того, нардеп повідомив, що буде створено Координаційний орган Руху Опору, який ймовірно називатися Комітет захисту держави. Це буде постійно діючий штаб суспільного спротиву.

Наступ триває у гуманітарній, міліарній та інформаційній сфері, тому важливо об’єднатися, потрібно припинити міжпартійну боротьбу націонал-демократичних сил. "Ми маємо опустити партійні прапори і виступити під єдиним прапором, державним жовто-блакитним.

Вони ще не усвідомлюють наш рівень готовності. Янукович порушив Президентську присягу на вірність Україні, Конституцію і це дає нам право чинити нам опір", – зазначив нардеп.

Він сказав, що спротив має тривати, поки пролонгації перебування ЧФ в Україна не буде скасовано, тому під ВРУ у разі, якщо буде ратифіковано угоду, має бути постійне наметове містечко.

Окрім того, Андрій Парубій зазначив, що угода 21 квітня у Харкові між Януковичем та Медведєвим показала готовність нашої влади до рішучих кроків, що можуть призвести до повного нищення і ліквідації української державності. "Сьогодні стоїть питання не лише згортання освітніх та гуманітарних реформ, сьогодні загроза на державність", – зазначив депутат.

Окрім того, нардеп від БЮТ Андрій Шкіль зазначив, що "ми справді маємо об’єднатися зараз, щоб захищати Україну. Наші акції протесту починаються в суботу, тут у Львові буде віче, а у наступний вівторок усі свідомі українці мають бути під стінами Верховної Ради. Коли Президент порушив Конституцію, він дав нам право починати процедуру його імпічменту. Акції суспільного протесту мають тривати доти поки не отримаємо гарантовану відповідь, чи Україна є незалежною, чи Україна – суб’єкт", – зазначив депутат.

За словами депутат, думаю ніхто кілька місяців тому не думав, що такими наглими і цинічними будуть дії теперішньої влади. Ми розраховували, що проросійська партія буде діяти проросійськи, але я особисто вважав, що у такий короткий термін Янукович не буде руйнувати основи української державності, української Конституції.