зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

23.04.10

Львівська облрада вимагає оголосити імпічмент Януковичу

23 квітня Львівська обласна рада на 48 позачерговій сесії прийняла звернення щодо недопустимості продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму. За звернення проголосували 84 депутати Львівської обласної ради. Суперечностей щодо тексту звернення не було, оскільки 22 квітня проект звернення готувала редколегія, утворена з голів усіх фракцій ЛОР.

У зверненні ЛОР йдеться: «Від імені мешканців Львівщини, ми, депутати обласної ради, виступаємо категорично проти домовленостей між Президентом України Віктором Януковичем і президентом Російської Федерації Дмитром Медвєдєвим щодо продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Криму».

ЛОР заявила, що підписуючи цю угоду, президент Віктор Янукович зрадив інтереси нашої держави, грубо порушив ст. 17 Конституції України, в якій записано: на території України не допускається розміщення іноземних військових баз. «Такий курок свідчить про те, що нова влада позбавляє Україну незалежності, суверенності та самостійності і стає на службу кадебістської, по своїй суті, влади Кремля», - йдеться у зверненні.

Відтак ЛОР звертається до Конституційного Суду України, Генеральної Прокуратури України, Верховної Ради України з вимогою ініціювати усунення В.Януковича з посту Президента України в порядку імпічменту за вчинення державної зради у відповідності зі ст. 111 Конституції України.

ЛОР закликала усіх громадян України, мешканців Львівщини стати на захист України.

Голова Львівської обласної ради заявив, що ЛОР не обмежиться єдиним цим зверненням, воно є лише початком боротьби. Уже сьогодні відбудеться засідання Асоціації місцевих рад Львівщини, де обговорюватиметься питання продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму, та заплановане засідання керівників фракцій ЛОР щодо вироблення подальшого плану дій. На 25 квітня заплановане консолідоване протестне віче у Львові, яке організовують представники усіх фракцій, що проголосували сьогодні за звернення. Депутати ЛОРР також готові їхати до Києва, щоб пікетувати ВРУ і домагатися недопущення ратифікації згадуваної угоди.