зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

25.09.10

Критика Януковича у світових ЗМІ інспірована українськими політиками, – Грищенко

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає, що критика внутрішньої політики Віктора Януковича та його команди в провідних закордонних виданнях інспірована тими, хто програв останні вибори. Про це він заявив 24 вересня під час ток-шоу «Велика Політика» на Інтері.

"Те, що є в інформаційній сфері, інспіровано зсередини країни тими, хто досі не може змиритися з результатом вільного, чесного волевиявлення українських виборців. Це тільки свідчить, що політична сила не здатна внутрішньо працювати", - прокоментував К.Грищенко редакційну статтю у Financial Times, де висловлювалися побоювання щодо того, що демократія в Україні в небезпеці.

Він додав, що офіційні представники держав, стратегічних партнерів, зокрема США, подібних побоювань не висловлювали. За його словами, у країнах розвиненої демократії не сприймають, коли політична боротьба виноситься назовні.

Також К.Грищенко оцінив акції протесту закордонних українців проти Президента В. Януковича. "Ми маємо дбати, у першу чергу, про українців, які живуть в Україні. При цьому ми поважаємо тих, хто живе закордоном, хто співчуває і любить цю країну. Однак вони не живуть життям, яким живемо ми.

У них свої уявлення, симпатії, які ґрунтуються на штампах, стереотипах, – прокоментував він. - Рішення Президента запросити очільників української діаспори було абсолютно правильним. Ми готові до такого спілкування. Небажання зустрітися має лише одне пояснення, їм нема що по суті сказати. Немає бажання вступати в діалог, який би засвідчив, що сьогоднішня влада є найбільшими патріотами, які готові і здатні відстоювати суттєві інтереси держави. Діалог, який ґрунтується не на популізмі, а на розумінні, що для стратегічної перспективи треба вирішувати складні питання вже сьогодні". Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович здійснив триденний робочий візит до Сполучених Штатів Америки, де взяв участь у роботі 65-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Згодом заступник голови Адміністрації Президента України Ганна Герман повідомила, що українська діаспора відмовилася прийти на зустріч з Президентом України Віктором Януковичем у Нью-Йорку.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: