зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

25.09.10

Яценюк хоче референдум

Лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк переконаний, що рішення щодо змін до Конституції має прийматися на всенародному референдумі.

"Нову редакцію Конституції треба підготувати на Конституційній асамблеї і подати на референдум, щоб це не була редакція Конституції просто на догоду президенту, уряду й парламенту", - сказав він в ефірі "Шустер Live", повідомляє прес-служба "Фронту змін".

На думку Яценюка, нинішній владі передусім треба навчитися виконувати чинну Конституцію, а не змінювати її під ситуацію.

"Конституція - не статут закритого акціонерного товариства, а Основний закон держави", - сказав він.

Яценюк додав, що у нього немає сумнівів, що Конституційний суд скасує політреформу-2004: "юридичні підстави є, крім того, цьому сприятимуть останні зміни в складі КС".

"Але скасування політреформи ніяк не вплине на чинність сьогоднішньої Конституції. Ми не можемо автоматично повернутись до Конституції 1996 року. Рішення Конституційного суду не змінить повноважень ні президента, ні уряду, ні парламенту. Хіба що рішення КС напишуть на Банковій", - сказав він.

На думку політика, народ хочуть усунути від процесу прийняття рішення, якою бути Конституції, хоча за Основним законом саме народ є основним джерелом влади в країні.

"Тому моя позиція наступна: якщо президент хоче дійсно якісних змін в країні, нехай пояснить, навіщо він змінює Конституцію. Як рядовий громадянин я хочу почути, що безпосередньо зміниться в моєму житті й житті інших українців після того, коли буде прийнята нова редакція Конституції", - підкреслив Яценюк.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: