зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

20.09.10

Андрухович бажає владі не дожити до закінчення Чорноморських угод

Письменник Юрій Андрухович хотів би, щоб діюча українська влада не дожила до закінчення угоди про оренду Севастополя для Чорноморського флоту РФ. Про це сам письменник заявив під час круглого столу «Пострадянська літературна мапа: редагування кордонів та легенд», що пройшов в рамках львівського Форуму видавців.

«До 2042 року вони уклали договір про оренду для Чорноморського флоту. Тобто люди, політики, підписують якісь папери, які за строком своєї тривалості далеко переходять за межі їхнього фізичного життя. Вони повмирають до цього 2042 року», - сказав Ю. Андрухович.

«Це песимістично, насправді. Я хотів би, щоб вони, якби, раніше…», - додав він під оплески присутніх.

Окрім того, Юрій Андрухович пояснив, що говорячи про відділення Криму від України, він мав на увазі лише один із можливих сценаріїв розвитку подій.

«Я б цього краще взагалі не зачіпав, тому що так багато непорозуміння навколо того, що я просто висловився в такий спосіб, що будь-яка система, якщо ця система жива, якщо вона хоче якось розвиватися, рости, чи хоче просто жити, вона повинна займатися саморефлексією, трошки думати, моделювати варіанти свого розвитку. Я натякнув на те, щоб не відкидати один із варіантів», - пояснив письменник.

«Ясно, що я не виступаю за введення надзвичайних станів, введення військ або позбавлення мешканців Криму виборчого права», - додав він, - «Я запропонував серед можливих варіантів майбутнього не відкидати теж варіант, коли мешканці цього регіону або за референдумом, плебісцитом – не знаю, як це назвати – ще раз подумають і висловляться з цього приводу, з ким вони більше хочуть бути, куди їх тягне».

Як інформував ZAXID.NET , в липні в одному із своїх інтерв’ю Юрій Андрухович заявив, що Крим і Донбас політично є частиною російської нації, тому потрібно дати можливість цим регіонам відділитися від України.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: