зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

20.09.10

Рейтинг Партії регіонів знизився на понад 10%, – соцдослідження

Рейтинг Партії регіонів знизився з 35,2% у червні до 24,4% у вересні.

Про це ZAXID.NET повідомили в Соцiологiчній групі "Рейтинг".

На другому місці - партія Батьківщина, рейтинг котрої з червня виріс з 12,4% (замірявся як БЮТ) до 15,5% (замірявся як Батьківщина). На третьому місці Сильна Україна, яка повторює плавну спадну тенденцію персональних позицій лідера. Її рейтинги у березні становили 12,7%, у квітні - 10,7%, у червні - 9,2%, у вересні - 8,8%.

Дещо законсервувались рейтинги Фронту змін (3,5%) і виросли у порівнянні з червнем рейтинги двох радикально протилежних сил: Комуністичної партії України – з 2,5% до 3,8% та ВО Свободи – з 1,7 до 3%. Перші намагаються створити альтернативу для розчарованих політикою влади на лівому фланзі (при цьому залишаючись частиною влади), другі – для розчарованих політикою опозиції на правому фланзі. Ріст рейтингів цих політичних сил свідчить про успішність такої формули.

Саме ці шість політичних сил – Партія регіонів, Батьківщина, Фронт змін, Сильна Україна, Комуністична партія та ВО Свобода – потрапили б до парламенту, якби вибори до Верховної Ради відбувались наступної неділі.

Далі у рейтингу Наша Україна (1,4%), Народна партія В.Литвина (1%), Громадянська позиція А.Гриценка (0,9%), партія УДАР В.Кличка (0,9%), Соціалістична партія (0,5%), Прогресивна соціалістична партія Н.Вітренко (0,4%), За Україну! В.Кириленка (0,4%). Інші партії – 1,1%, не підтримують жодну – 11,5%, не визначились – 13,3%, не брали б участі у виборах – 9,7% респондентів.

Опитування проводилось 9 – 16 вересня. Методом інтерв’ю було опитано 2000 респондентів. Для значень близьких до 50% похибка становить не більше 3%, для значень близьких до 30% - не більше 2,6%, для значень близьких до 10% - не більше 1,8%.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: