зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

20.09.10

Львів відзначив 20-річчя спілки політв’язнів України

Львів урочисто відзначив 20-річчя спілки політв’язнів України. Цієї неділі, 19 вересня, в урочистостях з нагоди свята в актовій залі Львівської міської ради взяли участь понад 120 членів спілки. Учасниками засідання стали також міський голова Львова Андрій Садовий та представники обласної влади.

Урочисті збори відбулись під головуванням голови Спілки політв’язнів України Володимира Горового. Під час засідання Подяками та пам’ятними Відзнаками було нагороджено членів Спілки політв’язнів України, - повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської міської ради.

«Історія цінна тим, що її можна вчити, аналізувати і робити висновки. Я не знаю трагічнішої нації на світі, ніж українці. Ми завжди проходили через важкі випробування, катування, поневіряння, висилки. В мене виникає питання: чому так?

Простіше сказати – польська, радянська, німецька окупація. Шукати крайніх. Але винуватими є ми. Ми допускаємо розбрат, даємо посіяти зневіру. Це великий гріх. Тому немає іншого виходу, ніж єдність.

Сьогодні ми маємо 19 років Незалежності України. Але чи ми маємо єдність? Завжди хтось винуватий. Ми лише не бачимо себе.

Проте Ви сьогодні – велика цінність для нас, всієї нашої нації. Ви - приклад мужнього життя. Ви повинні дбати про свої внуків і давати їм любов, простягати їм руку.

Тим самим ми маємо тримати спільний український дух в кожній хаті. Вашим прикладом потрібно показувати справжню відданість та мужність», - зауважив під час виступу на урочистостях з нагоди 20-річчя спілки політв’язнів України міський голова Львова Андрій Садовий.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: