зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

20.09.10

''Цілі тисячоліття'' Віктора Януковича в ООН

Лідери 140 країн світу збираються у Нью-Йорку на триденний саміт ООН для обговорення стратегії боротьби з бідністю у світі.

2015 року вибігає 10-річний термін, до якого мають бути виконані, так звані, "Цілі розвитку тисячоліття" щодо боротьби з бідністю. ООН каже, що виконати їх важко, але можливо.

У той час як заможні країни погоджуються з необхідністю виконання визначених ними цілей боротьби з бідністю, вони самі змушені давати раду з високим рівнем безробіття та боргами. Тому, як кажуть кореспонденти, розвинуті країни, які є донорами, хочуть отримати найкращі результати від уже існуючих програм боротьби з бідністю.

ООН вважає, що з восьми "Цілей тисячоліття" вдасться удвічі зменшити число людей, які потерпають від голоду та браку чистої води.

Президент США Обама промовлятиме на Генеральній Асамблеї ООН у середу. У саміті беруть участь президент Франції Саркозі, канцлер Німеччини Меркель і прем’єр Китаю.

Україна і "демократичні перетворення"

Як очікується, на Генеральній Асамблеї ООН в рамках загальних дебатів у середу промовлятиме президент Янукович.

Як передає кореспондентка Української служби Бі-Бі-Сі у США Наталка Хижняк, українська сторона має презентувати доповідь під назвою "Цілі розвитку тисячоліття. Україна-2010".

За словами посадовців, Віктор Янукович має говорити про соціально-економічний розвиток України, хід економічних реформ та демократичних перетворень.

Україна зобов’язувалася до 2015 року зменшити частку бідного населення (людей, які живуть за національною межею бідності) до 18,4%, проте у поновленій програмі, яку презентували на початку вересня у Києві, зауважується, що досягти такої мети не вдасться і тому встановлено "більш реалістичну" мету – зменшити рівень бідності до 25%.

ООН зауважує, що Україні вдалося досягти поступу у галузі освіти та охорони материнства, знижено дитячу смертність, проте не вдалося знизити рівень відносної бідності.

Згідно з офіційною статистикою, за межею бідності в Україні живе майже 30% людей, але в сільській місцевості бідність сягає майже 40%.

Це буде перша програмна промова президента Януковича з трибуни ООН щодо внутрішніх і зовнішніх проблем України та щодо глобальної безпеки.

Як каже наша кореспондентка, США, Клацнути як і ЄС, активізували більш ретельний моніторинг за демократичними перетвореннями і свободою слова в Україні.

Про це на початку вересня у Києві говорив заступник Держсекретаря США Бернс і, як каже кореспондентка Української служби Бі-Бі-Сі у Вашингтоні, США подали певний сигнал, висловивши занепокоєння щодо поступу демократичних перетворень.

Утім, критика щодо проблем з демократією також лунає в бік Росії, про що, зокрема, говорила Держсекретар Гіларі Клінтон.

Оглядачі висловлюють думку, що перезавантаження відносин США і Росії вже зазнало піку і зараз сторони в певному очікуванні як діяти далі.

65-та сесія Генеральної Асамблеї ООН почалася у Нью-Йорку 14 вересня.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.bbc.co.uk/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: