зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

29.09.10

На Тернопільщині пошкодили пам’ятник ще одному провідникові ОУН

У ніч на 28 вересня в селі Кам’янки Підволочиського району невідомі пошкодили пам’ятник провіднику ОУН Ярославу Стецьку. Голова обласної ради Олексій Кайда розцінює цей акт вандалізму як добре продуманий наступ на свідомість тернополян та права української нації.

Як повідомили кореспондентові ZAXID.NET у прес-службі Тернопільської облради, очільник обласної ради звернувся з відкритим листом до правоохоронних органів взяти під особистий контроль розслідування цього факту.

"На Тернопільщині в черговий раз стався акт безпрецедентного глумлення над українською історією та українськими героями. У ніч на 28 вересня 2010 року в селі Кам’янки Підволочиського району невідомі пошкодили пам’ятник борцю за незалежність України, провіднику ОУН Ярославу Стецьку.

Викликає обурення той факт, що це не перший випадок вандалізму щодо пам’ятних знаків національним героям, які своє життя поклали на вівтар боротьби за незалежність України. У середині серпня цього року у Тернополі невідомі пошкодили меморіальні дошки Ярославі Стецько та Омеляну Польовому. І знову – новий акт вандалізму. Очевидно, що ці акції носять системний, провокаційний характер і спрямовані виключно на знищення пам’яті про історію героїчної боротьби проти поневолювачів української нації. Останні події та нинішній факт свідчать про бездіяльність правоохоронних органів та безкарну зухвалість вандалів", – заявив у листі голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда.

Нагадаємо, у Тернополі в ніч на 18 серпня вандали розбили меморіальну дошку народному депутатові трьох скликань, громадському і політичному діячеві Славі Стецько, а також полковникові УПА Омелянові Польовому.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: