зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

29.09.10

Хорошковського просять звернути увагу на "ксенофоба" Тараса Шевченка

Після скандального звернення нардепа Вадима Колесніченка до СБУ, лідер гурту "Тартак" попросив голову Служби безпеки Валерія Хорошковського звернути увагу на твори "колишнього державного злочинця, націоналіста і ксенофоба" Шевченка Тараса Григоровича. Відповідне звернення на ім'я глави СБУ Положинський опублікував у своєму блозі.

"Так звана творчість вищеозначеного Тараса Григоровича – це суцільний потік ксенофобії, агресивного націоналізму, анархічного мілітарізму та прямих закликів до фізичного знищення українцями представників інших національностей без розбору. При цьому пан Шевченко культивує, а скоріш за все – явно пропагує, використання різних типів холодної зброї", - підкреслив Положинський.

Як інформує ТСН, за словами співака, у своїх творах Шевченко "не лише заохочує до протиправних дій, спрямованих на революційні зміни в державі та встановлення соціальної справедливості... але й викладає план розгортання цих масових протиправних дій":

За що ж боролись ми з ляхами?

За що ж ми різались з ордами?

За що скородили списами

Московські ребра?? Засівали,

І рудою поливали...

І шаблями скородили.

Положинський звертає увагу глави СБУ, що "добродій Шевченко Т.Г. звертається зі своїми "батьківськими повчаннями", написаними в дусі кращих зразків гебельсівської пропаганди, до всіх псевдопатріотів України", а його тексти явно спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та людиноненависницьких настроїв, так як під виглядом "патріотичних закликів", ховають у собі пропаганду і вихваляння націоналізму, колабораціонізму та ксенофобії".

Зокрема, Положинський наводить наступний уривок з одного із творів поета:

…Степи мої запродані

Жидові, німоті,

Сини мої на чужині,

На чужій роботі.

Дніпро, брат мій, висихає,

Мене покидає,

І могили мої милі

Москаль розриває…

Нехай риє, розкопує,

Не своє шукає,

А тим часом перевертні

Нехай підростають

Та поможуть москалеві

Господарювати,

Та з матері полатану

Сорочку знімати.

Помагайте, недолюдки,

Матір катувати.

"Особливу увагу просимо звернути на писання Тараса Григоровича, в яких він, на власному прикладі, не лише заохочує до протиправних дій, спрямованих на революційні зміни в державі та встановлення соціальної справедливості, - пише Положинський, -

Ой виострю товариша,

Засуну в халяву

Та піду шукати правди

І тієї слави...".

Нагадаємо, 23 вересня напередодні відкриття фестивалю патріотичної пісні «Гайдамака.UA» в місті Ірпені народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко вимагав від голови СБУ Хорошковського завадити проведенню заходу, через "ксенофобську і націоналістичну спрямованість текстів пісень" учасників фестивалю.

Зокрема, Колесніченко у своєму зверненні привів текст пісні, нібито написаний гуртом "Мертвий півень". Учасник "Мертвого півня" Роман Чайка заявив, що подібного "стішку" в репертуарі гурту ніколи не було. Група звинуватила у наклепі народного депутата від Партії регіонів та пригрозила судом.

Фестиваль повстанської та патріотичної пісні "Гайдамака.UA", у якому брали участь "Тінь сонця", "ТНМК", "От Вінта", "Мертвий Півень", "Тартак" і "Вертеп", Тарас Чубай, Ярослав Джусь, Тарас Компаніченко, відомі політики, журналісти і громадські діячі, завершився бійкою. Група з 15 молодиків у спортивних костюмах та з бейсбольними битами напала на учасників та організаторів фестивалю та жорстоко побила людей. Правоохоронці в конфлікт не втручалися.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: