зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

27.08.10

Янукович розповів китайським ЗМІ про готовність змінити Конституцію

Президент України Віктор Янукович заявляє, що вдосконалення Конституції може відбуватися лише з урахуванням інтересів громадян і їхньої думки.

Як повідомили в прес-службі Президента України, про це Янукович заявив сьогодні в Києві в інтерв'ю провідним китайським ЗМІ.

"Перш за все ми повинні затвердити традицію поваги до Конституції і її беззастережного дотримання. Це дуже важливе питання - жити за Конституцією, жити за нашим Основним законом. І як гарант Конституції я зроблю все, щоб затвердити цю традицію ", - зазначив глава держави.

Він також вкотре заявив, що прийнята в 1996 році Конституція відповідає світовим стандартам. "І це всі визнають. І коли ми торкаємося теми вдосконалення Конституції, то тут на перше місце повинні виходити інтереси громадян, їхні думки ", - сказав Янукович.

Він наголосив, що реформи регіонального самоврядування та проведення адміністративної реформи неможливі без змін до Конституції.

"Існують, як відомо, рекомендації Венеціанської комісії і Ради Європи, подані ще в 2004 - 2005 роках. Слід повернутися до їх розгляду. Для вдосконалення Конституцією необхідний консенсус у парламенті, необхідна конституційна більшість. Без цього не обійтися ", - сказав Президент.

Водночас, він наголосив, що "основний критерій для мене, коли мова заходить про вдосконалення Основного закону держави, - це думка людей і повага і беззастережне виконання чинної Конституції".

Як повідомлялося, виступаючи на Майдані Незалежності в Києві з нагоди Дня незалежності Президент Віктор Янукович запропонував удосконалити Конституцію України.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/