зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

27.08.10

ЗМІ: Харківського журналіста викрали з метою зірвати призначення нового глави ГУ МВС в області

Справу зниклого харківського журналіста Василя Климентьєва скерували в Головне слідче управління МВС, але не відкидається, що її запросить Генпрокуратура. Джерело газети Сегодня повідомило, що Климентьєв міг стати пішаком у місцевих інтригах проти голови обласної податкової Станіслава Денисюка, який нібито повинен був очолити міліцію Харківської області.

Як пише видання, за даними джерела в правоохоронних органах, найближчим часом в ГУ МВС Харківської області мала відбутися рокіровка: голова податкової Станіслав Денисюк зайняв би місце начальника УВС Мартинова (Михайло Мартинов - начальник ГУ МВС в Харківській області - ред.), і супротивники цього призначення вирішили використати Климентьєва як розмінну монету. "Комбінація розроблялася з урахуванням поганих відносин Денисюка та Климентьєва. Після зникнення останнього Денисюка головним міліціонером не зроблять ніколи", - повідомило джерело в УВС області.

Газета Новий стиль, головним редактором якої був Климентьєв, почала виходити у 2004 році невеликим тиражем, писали і друкували її в приватному будинку редактора, "героями" розслідувань переважно ставали харківські держслужбовці. Сегодня зазначає, що найчастіше на сторінках звинувачення в корупції отримували головний податківець області Станіслав Денисюк і заступник прокурора області Сергій Хачатрян. "Відомо, що Климентьєв напередодні зникнення вкотре готував матеріал про Денисюка і їздив на зйомку його дачі. 15 серпня на березі Печенізького водосховища (50 км від Харкова, поряд з дачею Денисюка) випадковий перехожий знайшов телефон Климентьєва. Відтоді водолази не перестають прочісувати дно водойми", - зазначає Сегодня.

За даними джерела видання, "нелюбов" між Денисюком та Климентьєвим сягає корінням в історію, коли вони не поділили бізнес.
Сам же глава податкової Денисюк упевнений, що "ця ситуація - чистої води провокація, спрямована на те, щоб мене дискредитувати".

"Я з ним (з Климентьєвим - ред.) особисто спілкувався лише раз. Він уже років 15 пише про мене одне й те ж: десь щось трапилось - винен Денисюк", - заявив голова обласної податкової.

Глава МВС Анатолій Могильов пояснив причину переведення справи. За його словами, є підстави вважати, що Климентьєва немає в живих. Крім того, зазначив Могильов, до справи можуть бути причетні співробітники правоохоронних органів - чинні та звільнені. "Тіла ми поки не знайшли, але підстави вважати, що він загинув, достатні", - сказав Могильов.

Водночас, начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко повідомив, що генпрокурор дійсно може вимагати кримінальну справу щодо Климентьєва з МВС, якщо вважатиме за потрібне. "Враховуючи, що головному редактору газети Новий стиль могли помститися колишні і чинні співробітники міліції, яких критикувало видання, для об'єктивності розслідування матеріали має право забрати у своє провадження Генпрокуратура", - зауважив Бойченко.

У свою чергу голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко повідомив ще одну версію. "Поки в справі багато незрозумілого. Як правило, журналістів бояться на етапі підготовки матеріалів, а не коли публікація вже побачила світ. І ще кажуть, Климентьєв збирався купувати дачу, і при ньому була велика сума. Можливо, ця версія теж потребує відпрацьовування" , - заявив він.
Джерела: http://ua.korrespondent.net/ http://article-blogger.blogspot.com/