зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

11.10.10

На Волині член виборчкому назвав журналіста мавпою

На Волині член виборчої комісії назвав журналіста "мавпою" під час виконання останнім службових обов'язків.

Інцидент мав місце в Нововолинську, повідомив координатор кампанії громадського спостереження за виборами Громадянська мережа Опора у Волинській області Михайло Шелеп.

За його даними, у вівторок, 5 жовтня, журналіст газети Нововолинськ Анатолій Бідзюра, виконуючи доручення редакції, фотографував членів Нововолинської міської виборчої комісії під час їхньої роботи.

Члени виборчкому, яким не сподобалися дії журналіста, намагалися вигнати його з приміщення комісії. Особливо активним під час цих подій був член комісії від Партії регіонів Віктор Васильчук.

Між журналістом та членами комісії виникла суперечка, під час якої вже інший член виборчкому - від ВО Батьківщина - Артем Васильчук назвав журналіста "мавпою".

У конфлікт втрутилися працівники правоохоронних органів, які, за даними Опори, склали протокол про адміністративне правопорушення з боку журналіста.

У ГС Опора стверджують, що таким чином були порушені права журналіста та здійснене навмисне перешкоджання його законній діяльності, що підпадає під дію ст. 171 Кримінального кодексу України.

Крім того, як зазначають в Опорі, обидва члени виборчої комісії - учасники конфлікту з журналістом, є родичами: Віктор Васильчук - батько Артема Васильчука. І хоч вони представляють двох політичних опонентів - ПР і БЮТ, - в цьому епізоді діяли узгоджено, додали в Громадянській мережі.

Як повідомлялося, голова Рівненської обласної виборчої комісії Іван Долганський звернувся до Служби безпеки України із заявою про погрози на його адресу та адресу членів комісії.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: