зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

11.10.10

У Львові протестують проти впровадження закону про мови в Україні

7 жовтня у Львові під стінами облдержадміністрації відбулася акція протесту проти утисків української мови та русифікації, які очікуються після впровадження законопроекту про мови в Україні. Серед протестувальників – літні та молоді люди під оранжевими прапорами «Нашої України» та плакатами «Захистимо рідну мову», «Є мова – є майбутнє», «Разом зупинимо окупантів», «Владний закон про мову – війна проти українців».

Як зазначив ZAXID.NET один з координаторів акції нашоукраїнець Юрій Антоняк, такі акції протесту відбуваються сьогодні по всіх обласних центрах України. Акція спрямована проти проекту Закону про мови в Україні.

Як зазначив на мітингу депутат від "Нашої України" у Львівській обласні раді Олесь Старовойт, уже сьогодні у стінах Львівської облдержадміністрації чути російську мову в коридорах, і не лише від приїжджих, а від чиновників, русифікація уже тут. За його словами, голова ЛОДА Василь Горбаль зобов’язаний бажання протестувальників, думки львів’ян щодо згаданого законопроекту донести у столицю.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: