зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

11.10.10

Янукович запевнив французькі ЗМІ, що Росія не заважає Україні рухатися до ЄС

Президент України Віктор Янукович заявив, що активізація російсько-українського співробітництва не буде перешкодою для зближення Києва з Європейським Союзом.

Про це він сказав в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro перед візитом до Парижа.

"Стратегічне завдання України не змінилося. Україна продовжує роботу для того, щоб інтегруватися в Євросоюз. Росія не заважає нам проводити потрібні для цього реформи. Навпаки, Москва сприяє успішному розвитку цих програм", - пояснив Янукович.

"Я приділяю особливу увагу відносинам з Росією, так як раніше вони істотно погіршилися. Наслідки цього погіршення були жахливими. Виникла сильна недовіра", - наголосив він.

За словами Президента України, охолодження російсько-українських відносин, яке спостерігалося в минулому, "негативно позначилося і на наших міжнародних зобов'язаннях, у тому числі й на зобов'язання щодо транспортування газу до Європи".

Янукович висловив надію на те, що Франція допоможе Україні у переговорах з ЄС. "Нам дуже потрібна така допомога. У мене хороші стосунки з президентом Саркозі, і нам потрібно, щоб ці відносини сприяли прийняттю конкретних рішень", - заявив Президент України.

Le Figaro зазначає, що Ніколя Саркозі виступив з пропозицією про створення ЄС та Росією спільного економічного простору. На думку Януковича, до такого проекту могла б приєднатися й Україна. "Важко буде обійти Україну в момент, коли буде створено спільний економічний простір", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні, 7 жовтня, Президент України Віктор Янукович здійснить дводенний офіційний візит до Французької Республіки.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: