зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

11.10.10

Екс-мер Севастополя: Харківська угода щодо ЧФ закінчилася для міста повним нічим

Колишній міський голова Севастополя, нинішній депутат міськради, 1-й секретар міськкому КПУ Василь Пархомов вважає, що місто не отримало жодних вигод від продовження термінів базування Чорноморського флоту РФ у Криму.

Про це він заявив у прямому ефірі телекомпанії Севастополь.

"Ми, дійсно, вітали Харківську угоду. З нашої точки зору, це було мудре, довгострокове рішення. Хоча, навіть наші товариші кажуть: ну що там говорити, Росія, користуючись ситуацією, просто-напросто купила право - за дешевий газ - перебувати тут досить надовго, назавжди ", - зазначив Пархоменко.

"Але от купівля Росією, будемо говорити, у кавичках, бази в місті Севастополі на тривалий період закінчилася для нас, севастопольців, повним нічим", - сказав він.

За словами лідера севастопольських комуністів, у цій ситуації він безпосередньо звинувачує "нашу міську владу".

Як стверджує Пархоменко, "коли приймалася перша угода щодо ЧФ, про базування тут російського флоту до 2017 року, вона закінчилася приблизно таким же чином. За його словами, було потрібно цілих п'ять років для того, щоб Севастополь був визнаний рівноправним одержувачем частки від орендної плати ( мається на увазі держсубвенції у бюджет Севастополя в якості компенсації його втрат у зв'язку з певним обмеженням, внаслідок базування військових частин, формувань і установ ЧФ РФ, надходжень по джерелу "плата за землю" - ред.).

На думку Пархоменка, у зв'язку з підписанням Харківського угоди Севастополь має "право на порядок підвищити нашу частку від орендної плати, і отримувати не 100 млн. грн., як зараз, а мільярд". Причому, як сказав він, "ця сума зовсім не абсурдна, це якраз той мільярд, який буде потрібно щорічно на реконструкцію комунального господарства". І ось тут, як вважає він, "дуже багато чого залежить від виконавчої влади, від нової міськради, які змогли б переконати уряд - нехай навіть в умовах кризи, нехай навіть той уряд, який не знає, яку" дірку "заткнути - що Севастополю орендну плату поетапно потрібно підвищувати ".

Як повідомлялося, голова міськдержадміністрації Севастополя Валерій Саратов заявив, що очікування міста у зв'язку з підписанням угоди про продовження термінів базування Чорноморського флоту РФ у Криму не виправдалися.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: