зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

04.09.10

Фесенко: У НБУ призначено "наглядача" від оточення Президента

Кадрові ротації у Національному банку України (НБУ) можуть означати, що найближче оточення Президента України готує заміну главі НБУ Володимиру Стельмаху. Таку думку у коментарі кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ озвучив директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна, політолог Володимир Фесенко, коментуючи призначення першим заступником глави Нацбанку Сергія Арбузова замість Анатолія Шаповалова.

"Очевидно, що найближче оточення Президента України ставить у НБУ свою людину. Можливо, йдеться про потенційного главу НБУ", - допускає експерт.

За його словами, наразі було б ризиковано звільняти В.Стельмаха. "НБУ - це делікатна установа, і ризикувати стабільністю грошової одиниці такими різкими, непідготовленими кадровими ротаціями було б недоцільно", - вважає В.Фесенко.

"Наближення глави держави ставить, умовно кажучи, "наглядача" у НБУ, який фактично матиме у руках всі важелі управління", - додав експерт.

В.Фесенко наголосив, що таким чином влада може вирішувати декілька питань, починаючи з посилення контролю над НБУ з боку найближчого оточення Президента до підготовки до зміни глави НБУ В.Стельмаха.

Коментуючи звільнення А.Шаповалова, В.Фесенко сказав: "У цьому випадку діє принцип "Мавр зробив свою справу, мавр може йти". Треба ставити свою людину... У цьому випадку не до сентиментальності", - наголосив експерт.

Нагадаємо, С.Арбузов (народився в 1976 році) постановою Кабінету Міністрів N359 від 26 травня 2010 року був призначений головою наглядової ради державного банку "Укрексімбанк". До цього він займав пост глави правління "Укрбізнесбанку" (Донецьк), який, за інформацією "Української правди", близький до старшого сина Віктора Януковича Олександра.

А.Шаповалов прийшов на посаду заступника глави НБУ в лютому 2005 року, 1 вересня 2010 року звільнився за власним бажанням.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://news.liga.net/
http://article-blogger.blogspot.com/