зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

04.09.10

Лукашенко: Росія могла сама влаштувати напад на Посольство

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що необхідно розслідувати версію про те, що Росія сама підлаштувала інцидент з киданням у російське Посольство у Мінську пляшок із запалювальною сумішшю.

Як передає Бі-бі-сі, О.Лукашенко сказав, що цей випадок міг бути вигідним російській стороні і пов'язав його з протистоянням з Кремлем, що триває. "Швидше, їм, напевно, був потрібен цей інцидент. Щоб показати: бачте, який там Лукашенко, який ледве чи не сам влаштував цей теракт, як вони самі його називають? Покидьки і негідники. Більше я нічого сказати не можу", - сказав він.

Президент наголосив, що причетність російської сторони - це "цікава версія" і "ми будемо її відпрацьовувати". Водночас радник російського Посольства у Мінську Вадим Гусєв стримався від коментарів у зв'язку із заявами білоруського Президента.

Невідомі у неділю ввечері невідомі закинули на територію російської дипмісії у Білорусі дві пляшки з коктейлем Молотова. Одна з бомб пошкодила автомобіль, що стояв на території Посольства. З людей ніхто не постраждав, але російські дипломати заявили про "прагнення певних сил спробувати перешкодити нормальній роботі Посольства і привнести в двосторонні відносини елементи недовіри і напруженості".
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://news.liga.net/
http://article-blogger.blogspot.com/