зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

04.09.10

Експерт: Стельмаха звільнять, коли він скаже, де гроші

Директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що главу Національного банку України (НБУ) Володимира Стельмаха можуть звільнити після того, як він виконає певне завдання.

"Глава НБУ має насмілитися на страшну зраду і допомогти донецьким політикам розгромити банківський пул націонал-демократів на чолі з Ющенком. Яким чином - не знаю", - зазначив В.Небоженко, якого цитує "Gazeta.ua".

"У регіоналів є велика проблема - фінансово-банківське об'єднання, на чолі якого, - Стельмах і Ющенко. Це та група, яка ввела великі гроші, отримані від МВФ під час кризи. Вони через Нацбанк і структури, які до нього близькі, були виведені закордон за декілька діб. Тоді відбувалося рефінансування банків, які вибрав саме Стельмах", - пояснив політолог.

Він також зазначив, що представників Партії регіонів дуже цікавить доля цих грошей. "Стельмах же хотів йти на пенсію. Але вони сказали: Сиди, поки ми не будемо знати, де гроші. Якщо за нього візьметься глава СБУ Валерій Хорошковський, то Стельмах все розповість. Якщо - Азаров, то ні. Регіоналам потрібні ці гроші", - наголосив В.Небоженко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перший заступник глави НБУ Анатолій Шаповалов подав у відставку.

Директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна, політолог Володимир Фесенко вважає, що кадрові ротації у Нацбанку можуть означати, що найближче оточення Президента України готує заміну главі НБУ В.Стельмаху.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://news.liga.net/
http://article-blogger.blogspot.com/