зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

04.09.10

Росія ''чекає нових послаблень'' для ЧФ

В обмін на делімітацію Керченської протоки Київ може погодитись на підписання низки угод щодо базування російського Чорноморського флоту. Про це, посилаючись на власні джерела, пише газета "Дзеркало тижня".

Кораблі російського ЧФ на Мінній стінці у Севастополі

Зокрема, за даними газети, це можуть бути документи щодо узгодження пересування підрозділів ЧФ РФ поза місцями їхньої дислокації, порядок перетину кордону, пільговий митний режим, механізм заміни озброєнь, а також інші, в тому числі й угоди, які можуть визначити спільне використання навігаційно-гідрографічних об’єктів.

Остання з названих угод стосується маяків на кримському узбережжі, за контроль над якими впродовж останніх років тривала запекла боротьба.

Якщо дані тижневика відповідають дійсності, то російські підрозділи в Криму, зокрема, будуть позбавлені необхідності виконувати вимоги указів президента Віктора Ющенка щодо передислокацій.

Жорсткіші вимоги щодо пересування територією України та перетину її кордону були застосовані українською стороною в серпні 2008 року. Тоді кораблі російського Чорноморського флоту брали участь у бойових діях проти Грузії.

Газета відзначає, що Україна зацікавлена чітко визначитиcя з кордонами, що може вважатися однієї з умов євроінтеграції. Однак тон російських дипломатів став жорсткішим.

Росія стежить за Україною-НАТО

"Дзеркало тижня" також стверджує, що президент Росії Медвєдєв доручив дипломатам, розвідникам і експертам відстежувати як Україна розвиває свої стосунки з НАТО.

Приводом для особливої уваги цьому питанню газета пов’язує з підозрами російського керівництва, що "політика нинішньої української влади – тільки гра".
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.bbc.co.uk/
http://article-blogger.blogspot.com/