зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

16.08.10

Daily Mail: Фірташ кинув тінь на баронесу (ФОТО)

Daily Mail вміщує статтю про скандал в британському уряді, який розгорівся через те, що баронеса Пoлін Невіл-Джонс – колишній міністр безпеки у тіньовому уряді консерваторів - не пройшла перевірку розвідки Мі-5 і була обурена, що їй відмовили у посаді Радника з національної безпеки прем’єр-міністра Девіда Камерона.


Дейлі Мейл: баронесі відмовили у посаді Радника з національної безпеки прем’єр-міністра Девіда Камерона

Посаду отримав Сер Пітер Рікетс, який відтепер буде курувати діяльність британської розвідки від імені керівника уряду. Натомість, баронеса отримала меншу посаду у Міністерстві внутрішніх справ, де куруватиме лише питання боротьби з тероризмом усередині країни.


Дейлі Мейл: Олігарх буцімто має зв’язки з "хрещеним батьком мафії"

Daily Mail пише, що розлючена колишня дипломатка була настільки обурена, що погрожувала піти у відставку ще до призначення.

Високe посадове джерело з середовища розвідки повідомило Daily Mail, що призначення баронеси радником Девіда Камерона було заблоковане після доповіді Мі-5, яка виявила зв’язок Пoлін Невіл-Джонс iз двома суперечливими “російськими” олігархами.

Мова йде про російського олігарха Міхаїла Чернова, який народжений в Узбекистані і має ізраїльський паспорт, та українського олігарха Дмитра Фірташа.

Daily Mail: зв’язки з "хрещеним батьком".

Два роки тому баронеса Невіл-Джонс отримала пожертву у 20 тисяч фунтів від британського бізнесмена Роберта Шелтера-Джонса, який є розпорядником капіталів РосУкрЕнерго у Британії.

Пан Шелтер Джонс, який є виконавчим директором холдингової компанії Group DF (з багатомільярдними капіталами групи Дмитра Фірташа), також подарував 80 тисяч фунтів Консервативній партії через свою приватну компанію Scythian Ltd.


Баронеса Невіл Джонс заперечує, що знайома з олігархами

Доброчинні внески були офіційно зареєстровані, і баронеса твердила, що отримала 20 тисяч від своєї партії і не знає особисто ні олігархів, ні самого благодійника – пана Шелтера Джонса.

Пан Шелтер-Джонс заявив, що дарував гроші від свого імені, а не від імені Дмитра Фірташа.

Часопис зазначає, що Дмитро Фірташ керує компанією РосУкрЕнерго, яку Міністерство юстиції США підозрювало у зв’язках з Семеном Могілевичем – народженим в Україні мільярдером, який буцімто контролює РосУкрЕнерго і є у десятці найбільш розшукованих американським ФБР злочинців світу.

Європейські та американська розвідки вважають Семена Могілевича “хрещеним батьком” російської мафії, який контролює її діяльність за кордоном, але переховується у Москві.

Британський уряд відмовився коментувати призначення баронеси на посаду.