зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

16.08.10

Автор скандального відеоролика до Дня Незалежності України відповів на звинувачення проросійських організацій

Тележурналіст Марк Гресь, автор сценарію роликів на телеканалі Інтер, у яких представники нацменшин України до Дня Незалежності країни виконують державний гімн своїми рідними мовами, вважає надуманими звинувачення проросійських організацій в образливому зображенні росіян.

"Ми чудово розуміємо, що зараз у нас переддень виборів до місцевих рад, і маргінальним політичним силам доводиться за рахунок чогось піаритися", - заявив Гресь.

Він наголосив, що є "наполовину росіянином та виховувався в основному на слов'янофільській літературі".

"Ми хотіли зробити абсолютно добрі, версійні ролики. Ми ні в якому разі не хотіли когось образити", - сказав Гресь.

Разом з тим один з відеорежисерів телеканалу Інтер повідомив, що трансляція роликів буде продовжена. "Нехай ці питання вирішуються на рівні нашого керівництва. Поки що нам не скажуть припиняти трансляцію (роликів), ніхто не буде цього робити", - сказав він.

Як повідомлялося, з 10 серпня на телеканалі Інтер транслюються відеосюжети до Дня Незалежності України. І хоча Інтер ще не завершив показ усіх 14-ти роликів, вже деякі з них викликають протести. Відеоролик, в якому показують росіян, обурив громадський рух Севастополя За єдину Русь.

А лідер руху Російськомовна Україна, нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що в ситуацію навколо ролика повинні втрутитися ЗМІ, суспільні організації, комісії з етики та моралі.