зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

12.08.10

Підозрюваний у вибуху в запорізькому храмі заперечує свою провину

Колишній паламар Свято-Покровської церкви Євген Федорченко, затриманий міліцією Запоріжжя за підозрою у вибуху храму, заявив про свою невинність, повідомляє газета Сегодня з посиланням на адвоката Ларису Шевчук.

Шевчук заявила газеті, що вчора зустрілася зі своїм підзахисним, 25-річним Євгеном Федорченком, якого звинувачують у закладенні бомби, і вперше детально поспілкувалася про вибух.

"13 серпня в суді буде розглядатися апеляція про запобіжний захід для Жені. Домагаюсь, щоб він перебував на засіданні. Якщо у нього вистачить сил, то він повинен підтвердити в суді все, що розповів мені. Він говорить, що його змусили обмовити себе, хоча він ні в чому не винен. Які у МВС є докази - для мене таємниця", - заявила адвокат.

"Євген каже, що його били, але тілесних пошкоджень на ньому зараз я не бачу, і тиснули психологічно. Розмовляли ми з ним близько двох годин. У Жені на очі весь час наверталися сльози і тремтіли руки. Я сказала йому: Нічого не бійся, бійся тільки Бога", - додала Шевчук.

Офіційно запорізька обласна міліція заперечує тиск на заарештованих. "У присутності адвокатів їм висунули обвинувачення. Права підозрюваних ні в чому не порушувалися", - повідомив начальник прес-служби облуправління Олександр Вовкодав.

Нагадаємо, 28 липня близько 16:40 в Запоріжжі у Свято-Покровському храмі пролунав вибух. У результаті вибуху постраждали дев'ятеро осіб. Пізніше в лікарні на операційному столі померла 80-річна черниця Людмила.

Як повідомлялося, в організації вибуху підозрюють колишнього паламаря церкви, його родича, а також служителя храму. Газета Сегодня повідомила, що головний підозрюваний у вибуху в Свято-Покровського храмі колишній паламар Антон визнав свою провину.