зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

12.08.10

Посол Франції: СБУ присутня у всіх сферах життя країни. Ця тенденція аномальна

Посол Франції в Україні Жак Фор заявив, що на сьогоднішній день Служба безпеки України "присутня у всіх сферах життя країни". "Ця тенденція аномальна і викликає занепокоєння", - наголосив він.

Як повідомила Корреспондент.net прес-служба ТВі, про це посол заявив в інтерв'ю журналу Профіль.

"Зараз серед очікувань від України - моменти, що стосуються функціонування механізмів правової держави, дотримання основних свобод і прав людини, реального плюралізму в політичному житті країни і роботи ЗМІ", - зазначив, зокрема, Фор, наголосивши, що ситуація в цих сферах перебуває під пильною увагою.

За його словами, в Україні є певні спроби знехтувати правилами, які визначають участь тих або інших сил у політичному житті країни. На переконання посла, не існує життєвої необхідності змінювати текст законів перед кожною виборчою компанією. Також, на його думку, не зовсім доречне змішування ролей деякими представниками державної влади.

"Зокрема, я маю на увазі СБУ, яка, на мій погляд, зараз присутня практично у всіх сферах життя країни. Ця тенденція аномальна і викликає стурбованість" - сказав Жак Фор.

Нагадаємо, в липні нардепи від опозиції зареєстрували у Верховній Раді проект постанови про звернення до Президента Віктора Януковича з приводу внесення подання про звільнення з посади голови СБУ Валерія Хорошковського. Проте Рада відмовилася розглядати це питання. Пізніше один з ініціаторів проекту постанови заявив, що СБУ чинить "шалений тиск" на нього і його дружину.

Сьогодні в кримському відділенні партії Батьківщина повідомили про блокування їхнього офісу співробітниками СБУ.