зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

02.07.10

Міліція відмовилася розслідувати стеження за журналістами ТВі

Голосіївське районне управління міліції в місті Києві відмовилося порушувати кримінальну справу за заявою директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького про стеження за ним і журналістами телеканалу.

"У ході проведення заходів, спрямованих на встановлення власника автомобіля Део-Ланос з номерами АА 9874 ЕВ та осіб, які в ньому перебували, був наданий запит до УДАІ ГУ МВС України в м. Києві. Відповіді отримано не було. Враховуючи те, що наразі встановити власника автомобіля Део-Ланос та осіб, які в ньому перебували і опитати їх з приводу цієї події не виявилося можливим, в порушенні кримінальної справи за цим фактом відмовити", - цитує ТВi постанову міліції.

Сьогодні Княжицький звернувся зі скаргою до прокуратури Голосіївського району з проханням скасувати постанову районної міліції про відмову в порушенні кримінальної справи. У зверненні йде мова про те, що здійснення незаконного стеження за журналістами містить у собі ознаки складів таких злочинів, як: перешкода в законній діяльності журналістів і незаконний збір конфіденційної інформації про особи журналістів.

ТВi бачить спроби впровадити цензуру на державному рівні в тому, що ведеться стеження за журналістами невідомими особами, а міліція відмовляється розслідувати цю справу.

Нагадаємо, глава СБУ Валерій Хорошковський на зустрічі з журналістами з руху Стоп цензурі! припустив, що стеження за співробітниками ТВi могли вести приватні структури. Хорошковський заперечує можливість причетності до цього інциденту посадових осіб.