зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

02.07.10

Україна перетворюється на генерал-губернаторство Малоросії

Депутат Верховної Ради від «Народної самооборони» Тарас Стецьків вважає, що з такою динамікою де-українізації, яку проводить коаліція, через пару років спікер парламенту буде вести засідання російською мовою. Так депутат прокоментував відмову коаліції підтримати зміни стосовно мови до закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів». Зміни до закону передбачали, що кандидати в депутати, що балотуються на місцевих виборах, повинні володіти державною мовою.

«Антиукраїнська коаліція і не могла по-іншому голосувати за цей закон. Тому що для них, для людей, які здали флот в обмін на дешевий газ, для людей, які голосують за антиукраїнські рішення в парламенті, цілком природно проголосувати, щоб кандидати на посади депутатів в міські ради чи на посади міських голів не обов’язково знали українську мову. Коаліція тим самим підтвердила свій антиукраїнський характер», — вважає Тарас Стецьків.

Депутат вважає, що з такою динамікою де-українізації цілком можливо, що за пару років спікер українського парламенту буде вести засідання російською мовою. «Але я думаю, що суспільство мало би не дозволити таких речей. Тут багато залежить від самоорганізації громадян і горизонтальних мереж опору, які мають створюватись по всій Україні. Бо скоро може бути таке, що Україна перетвориться на генерал-губернаторство Малоросії чи Південної Росії, де всі ключові особи в цій державі будуть розмовляти російською мовою», — занепокоєний Тарас Стецьків.