зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

15.06.10

Регіонали вважають новий закон про мирні збори "найдемократичнішим"

Законопроект №2450 "Про порядок організації і проведення мирних заходів" є найдемократичнішим законопроектом за всю історію незалежності України. Про це заявив лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, повідомляє прес-служба партії.

Політик нагадав, що відповідний документ внесла у Верховну Раду уряд Юлії Тимошенко, а за його прийняття голосувала тогочасна коаліція, що складається із Блоку Юлії Тимошенко і блоку "Наша Україна - Народна самооборона", після чого законопроект був допрацьований депутатами Верховної Ради.

"Нас не лякає цей законопроект, нас дивує організація масових акцій навколо цього питання. Мені здається, в такій ситуації це досить несолідно", - додав він.

У четвер, 10 червня, Комітет Верховної Ради з питань прав людини рекомендував підтримати у другому читанні законопроект "Про порядок організації і проведення мирних заходів" N2450, що регулює проведення мітингів. Проти прийняття документа виступили деякі опозиційні політики, зокрема, члени фракції БЮТ. Незадоволені законопроектом і громадські організації, які організували акції протесту.

Протестуючі, зокрема, незадоволені тим фактом, що новий закон зобов'язує повідомити місцевим органам влади про майбутню акцію протесту за чотири дні. Водночас чинна Конституція України не встановлює конкретного строку.