зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

15.06.10

Телеведучий Роман Чайка порівняв Хорошковського з Путіним

Телеведучий Роман Чайка запевнив, що 5 канал не зникне з ефіру. Він також назвав заяви Валерія Хорошковського "класичною риторикою у стилі Путіна".

"Це був цинізм і класична риторика в стилі Путіна, який нещодавно пояснював Юрію Шевчуку, що він є першим демократом в Росії і готовий відстоювати права людей на демонстрації. У тому ж стилі міністр Могильов пояснює, що протести можуть бути, але тільки якщо вони нікому не заважають ", - провів паралелі Чайка, коментуючи обіцянку глави СБУ захищати 5 канал і ТВi.

Чайка розповів виданню Телекритика, навіщо він приходив на ток-шоу Шустер live 11 червня, де йому не надали слово. Ведучий підтримує ідею про те, що Хорошковський повинен залишити посаду голови СБУ і члена Вищої ради юстиції, оскільки це несумісно з позицією топ-менеджера загальнонаціонального телеканалу, зазначив він.

Чайка висловив упевненість в тому, що 5 канал не зникне з ефіру. За його словами, керівництво каналу запропонувало йому займатися в новому сезоні новим проектом, і він охоче погодився на це. "Формат 5 копійок три рази трансформувався і працював в ефірі шість з половиною років, зараз мені самому хочеться чогось свіжого. Зараз у мене є кілька ідей, ми будемо їх обговорювати на каналі, з огляду на його фінансові можливості. До речі, наскільки мені відомо, тривають переговори і щодо виходу на 5 каналі у новому сезоні Я так думаю з Анною Безулик ", - розповів Чайка.

Зазначимо, розкритикував дії Хорошковського і головний редактор ТВi Віталій Портников. "Правда полягає в тому, що у нас кожен великий бізнесмен (майже кожен) невідомо як заробив свій статок. І змушений в цій хижій країні ці гроші захищати. Як ви їх можете захистити? Перший шлях - мати державну посаду. Вона у вас є - голова Служби безпеки України. Другий - це повністю керувати судовою системою. Ви це робите, ви є членом Вищої ради юстиції. Третє - це мати інформаційне поле. І тоді ви будете потрібні президентові Ющенку як заступник голови СБУ, президентові Януковичу як глава СБУ. Наступному президенту ви теж будете потрібні. А може, як кажуть у вашому оточенні, наступним президентом будете ви. І вам це все вже не буде цікаво", - заявив Портников під час Шустер live.

"Коли ви починали свою політичну кар'єру разом з моєю улюбленою Інною Богословською в команді Озиме покоління, як я сподівався, що ось-ось це зерно проросте новими політиками. А виявилося, що це зуби дракона", - згадав Портников вибори до Верховної Ради 2002.

Тим часом Хорошковський в ефірі ток-шоу, відповідаючи на зауваження депутата від НУНС В'ячеслава Кириленка про те, що він повинен вибрати між СБУ і бізнесом, сказав: "Я вже вибрав. Я пропоную на продаж. Купуйте". При цьому Хорошковський не уточнив, до кого саме він звертався, і чи є це його рішення жартом або серйозним рішенням.