зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

15.06.10

Порошенко: Влада завжди була дещо не задоволена 5 каналом

Екс-міністр закордонних справ України, власник 5 каналу Петро Порошенко заявив, що його телеканалом завжди була незадоволена будь-яка влада.

"Я не допускаю, щоб опозиція маніпулювала громадською думкою, принаймні, я буду робити все можливе, щоб канал, яким я володію, не мав відношення до подібних речей. 5-м каналом завжди була дещо незадоволена влада. Завжди будь-яка влада знаходила форми довести до мене своє невдоволення ", - сказав Порошенко вчора в ефірі телеканалу ТВі.

Він зазначив, що не згоден з думкою про те, що в Україні відбувається маніпуляція свободою слова, яка підтримується опозицією. У той же час він вважає, що в Україні немає загрози свободі слова.

Порошенко наголосив, що 5-м завжди була незадоволена також опозиція, і найбільша кількість звинувачень на свою адресу як власника телеканалу він отримав у 2004 році. Зокрема, за його словами, тоді його звинувачували в підтримці дій Леоніда Кучми.

"Не може опозиція чи влада об'єктивно оцінювати. Ти все одно будеш винуватий. Якщо ти все одно будеш винен - займи позицію об'єктивності", - зазначив Порошенко. На його думку, така позиція каналу дозволить уникнути маніпуляції з боку влади та опозиції як щодо самого Порошенка, так і щодо діяльності 5 каналу.

Як уже повідомлялося, в ефірі ТВі Порошенко також заявив, що досі веде переговори з коаліцією про можливості отримання посади у владі. "Ми не домовилися (під час формування коаліції в березні - ред.) щодо умов, щодо можливостей, щодо прийняття рішень. До речі, діалог ще триває, і ніяких умов щодо інформаційних ресурсів, політичних кроків жодного разу ніхто не ставив", - запевнив він.

Також Порошенко запевнив, що на нього не чинили тиск щодо продажу свого бізнесу. Однак, днем раніше, виступаючи в студії ТРК Україна, власник 5 каналу заявив, що до врегулювання ситуації навколо позбавлення частот двох телеканалів глава СБУ Валерій Хорошковський повинен бути тимчасово відсторонений від своїх обов'язків. Ще в травні Порошенко запевнив, що 5 канал не буде проданий: "Якщо його спробують знищити, він буде знищений, і це буде викликати опір. Але я переконаний, що цього не відбудеться".